Usluge carinjenja robe

Carinjenje robe je važan segment u medjunarodnom transportu robe. Kargo partner General Logistic je uvek informisan o carinskim procedurama i troškovima o čemu blagovremeno obaveštava svoje klijente. Našim klijentima dostavljamo spisak robe koja podleže carini kako bi unapred bili informisani o troškovima.

Podsećanja radi, izvršni organ naše zemlje koji je nadležan za carinsku proceduru je Uprava carine. Sve svoje aktivnosti Uprava carine sprovodi preko 15 jedinica-carinarnica. Carinarnice preko svojih službi sprovode carinski postupak, kako u putničkom tako i u robnom prometu. Procedura carinjenja započinje se određivanjem carinske vrednosti neke robe, uz primenu metoda koje su propisane carinskim zakonom i pratećim propisima zemlje. Carinski službenici osim navedene vrednosti kao metode za utvrđivanje carinske vrednosti, koriste i druge poput upoređivanja vrednosti slične ili istovetne robe.

Carinjenje robe

Naš tim profesionalnih ljudi prikuplja sve neophodne dozvole za izvoz robe različite vrste poput slika, antikviteta, prehrambenih proizvoda i drugih i na carini sprovodi sve neophodne formalnosti koje su potrebne za uvoz odnosno izvoz robe.

Postoji svakako i lista robe koja ne podleže carinjenju poput ličnih stvari, odeće, obuće, sredstva za ličnu higijenu i druge, o čemu takođe informišemo naše klijente. Takođe, propisane su i količine koje se za takvu robu mogu preneti preko granice (npr. jedna bočica parfema, jedan litar alkoholnog pića, 200 cigareta i slično). Kada je reč o medjunarodnom transportu kućnih ljubimaca, za ovakav vid prevoza neophodne su i posebne potvrde veterinara.

Takođe, u svakom trenutku smo upućeni u listu robe koja je zabranjena za uvoz odnosno izvoz iz zemlje, koju blagovremeno dostavljamo svojim klijentima pre same organizacije transporta.

Kompanija General Logistic vam stoji na raspolaganju za sve vaše zahteve i nedoumice koje nam možete uputiti u bilo koje doba dana. Naše usluge su vam dostupne tokom cele godine.